maanantai 4. kesäkuuta 2018

Asumiskustannukset

Tällä hetkellä asumiskustannukset ovat korkeat. Ja hauskintahan tässä yhtälössä on se, että emme asu puolen miljoonan ökytalossa, eikä edes omakotitalossa vaan p******a vanhassa rivitalossa, joka on ostettu 128 000 e: lla kuusi vuotta sitten. Tällä hetkellä velkaa on noin 107 000 jäljellä, eli oma osuuteni on 53 500 e. Tämän pienehkön asuntolainan kuukausikustannukset on tällä hetkellä 900 e korkoineen, eli omalta tililtäni menee 700 e. Muutaman vuoden maksoimme vain korkoja opiskeluaikoina, joten sen vuoksi lyhennys on noinkin korkea suhteessa lainan määrään ja kokonaislaina-aika ei ole mikään maksimi, vaan lyhkäisempi (en muista tarkkaan, ehkä 18v. )

Rivitalosta maksetaan myös yhtiövastiketta, eli se sisältää myös rahoitusvastiketta remonteista reippaasti ja lisää on tulossa. Nyt vastike on noin 750 e/kk e, sen vuoksi asumiskustannukset ovat 1650 e, sisältää lämmityksen, käyttösähkö vielä erikseen.

Kohta on tulossa lisää remonttia joka nostaisi asumiskustannusta lisää noin 200 e:lla. Tarkoitus on hakea vastiketta pankkilainaksi ja se onkin tällä hetkellä jo meneillään ja selvinnee tämän kuukauden aikana. Olen miettinyt myös pankkien kilpailuttamista, joka varmasti olisi paikallaan, mutta en tiedä miten silloin käy takaajien, joita meillä on, pitääkö kirjoittaa uudelleen tmv. Siihen ei jaksaisi lähteä...Mutta ainakin jos lainan saa pankista se toivon mukaan pienentää kuukausikustannuksia. Tällöin kuukausikustannuset voisivat olla esim. 1000e/kk laina ja 350 e/kk vastike jolloin "säästöön" jäisi ainakin 300 e.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti