torstai 14. kesäkuuta 2018

Omat harrastukset

Paljonko rahaa kuukaudessa laitat omiin harrastuksiin?

Tällä hetkellä itselläni menee ainoastaan 32 e/kk kuntosalikorttiin. Salilla käyn keskimäärin 3 kertaa viikossa, joten kuukaudessa käyntejä tulee noin 12 kertaa. Tällöin yhden käyntikerran hinta on noin 2.70€. Smartum-seteleitä olen ostanut myös vasta muistaakseni 60 eurolla, näistä osalla voisin maksaa kuntosalimaksuja. Myös vuosimaksu tulisi halvemmaksi, mutta miten sen maksaminen tuntuu niin vaivalloiselta, vaikka sehän olisi pelkkää säästöä. Kerran se kirpaisisi, eikä tarvitsisi joka kuukausi laskua muistaa. Kuntosaliharrastus on tärkeää omaa aikaa, joten tämä 32 e ei tunnu isolta summasta vaikka käyntikertoja olisi joskus vähemmänkin.

Aiemmin minulla meni PT-ryhmän maksu, mikä oli noin 120 e/kk olus kuntosalimaksu. Tätä maksoin vuoden ajan, mutta nyt toukokuussa lopetin ryhmän, maksu alkoikin tuntumaan liian kovalta siihen nähden, mitä sillä sai.

Muita rahaa kuluttavia harrastuksia minulla ei olekaan. Silloin tällöin käsityötarvikkeita tai muita satunnnaisia ostoksia en laskisi tähän kategoriaan. Voihan ne kesäkukatkin toki harrastus olla.

1 kommentti:

  1. En laita harrastuksiin rahaa kuukusitasolla ollenkaan. Työpaikka tarjoaa smartumkortilla 120€/vuosi jolla ostan 30kpl uimalippuja. Lisäksi vuodessa ostan 40€ omalla rahalla 10 uimalippua, talvisin uin kerran viikossa, kesällä en lainkaan.

    Salilla pystyn käymään ilmaiseksi ja pyrin käymään 2x viikossa. Kesäisin rulalluistelen, luistimet ostin muuan vuosi sitten kaverilta käytettynä ja maksoivat hurjat 10€. :D Mutta joo, 32€/kk ei ole paha mun mielestä lainkaan. :)

    VastaaPoista